Przejdź do treści

2it.pl

Koszyk (0)

Wartość zamówienia: 0,00 zł

  • Twój koszyk jest pusty

Polityka prywatności

1) Niniejsza polityka przetwarzania danych osobowych została sporządzona zgodnie z wymogami ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) i określa tryb przetwarzania danych osobowych oraz środki zapewniające bezpieczeństwo danych osobowych podejmowane przez LOGON S.A.

2) Nasza firma za swój najważniejszy cel i warunek realizacji swoich działań stawia przestrzeganie praw i wolności osoby i obywatela w zakresie przetwarzania jego danych osobowych, w tym ochronę prawa do prywatności, tajemnicy osobistej i rodzinnej.

3) Dane osobowe, które podajesz podczas zakupów są przetwarzane tylko i wyłącznie w celu do prawidłowego działania strony internetowej, usług i realizacji złożonego zamówienia.

4) Wszystkie dane zbierane są na podstawie zgody użytkownika na warunki zbierania danych w naszym serwisie i plików “cookies” dla złożonego zamówienia.

5) Ich przesyłanie odbywa się bezpiecznym protokołem SSL 128 (Secure Socket Layer v3). Jest to rodzaj zabezpieczenia polegający na kodowaniu danych w trakcie przesyłania, zarówno od klienta do sklepu internetowego, jak i z powrotem. Nikt postronny nie ma więc wglądu do Twoich danych personalnych.

6) Jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie Twojej zgody, możesz ją wycofać w dowolnym momencie, kontaktując się z nami, korzystając z danych kontaktowych podanych w ust. 1.

7) Nasza firma nie wykorzystuje tych danych do żadnych innych celów. W żadnym wypadku nie sprzedajemy ich ani też nie udostępniamy osobom trzecim. Zbierany wyłącznie dane i informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane zgromadzone dane osobowe, jest: LOGON S.A. z siedzibą w Bydgoszczy jako właściciel sklepu internetowego udostępnionego pod adresem www.2it.pl zwanym dalej 2it.pl

ul. Piotrowskiego 7A

85-098 Bydgoszcz

Kontakt telefoniczny możliwy w godzinach pracy - od poniedziałku do piątku w godzinach: 8:00-16:00

tel. 52 326 00 00 (centrala

tel. 52 326 00 81 (dział handlowy 2it.pl)

fax 52 326 00 99

www.logon.pl

NIP: 554-023-16-68, REGON: 090548305

BNP PARIBAS BANK POLSKA S.A.

Nr rachunku: 16 1600 1462 1079 4851 4000 0002

Organ rejestrowy: Sąd Rejonowy w Bydgoszczy

Nr KRS 0000161973, Kapitał Akcyjny 2 000 000 PLN

Infolinia: 801 662 467

e-mail: 2it@2it.pl

Kontakt w sprawie uzyskania informacji co do zakresu przetwarzania danych osobowych

W przypadku dodatkowych pytań odnośnie przetwarzania danych osobowych, mogą się Państwo skontaktować na adres 2it@2it.pl

Skąd uzyskujemy Państwa dane

Wszystkie posiadane przez nas dane są przetwarzane w celu:

1) realizacji złożonych zapytań zamówień, zawartych umów, roszczeń wynikających z rękojmii lub gwarancji – art.6ust.1lit. a, b, c RODO

2) do czasu wypełnienia prawnie uzasadnionych interesów 2it.pl stanowiących podstawę tego przetwarzania lub do czasu wniesienia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą, o ile nie istnieją prawnie uzasadnione potrzeby dalszego przetwarzania- art.6ust.1lit.f RODO. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji ww celów.

W przypadku niedostarczenia wymaganych danych osobowych 2it.pl nie będzie mógł wykonać wnioskowanych czynności lub wypełnić swoich uzasadnionych interesów.

3) Niniejsza polityka Firmy dotycząca przetwarzania danych osobowych dotyczy wszystkich informacji, które Firma może uzyskać o osobach odwiedzających stronę internetową https://2it.pl/.

Dane podawane przez Użytkownika

  • Imię i nazwisko
  • E-mail
  • Adres zamieszkania
  • Telefon
  • Dane firmy
  • NIP

Komu udostępniamy Państwa Dane osobowe

Dane są udostępniane firmie spedycyjnej oraz innym upoważnionym osobom w niezbędnym zakresie dla realizacji wyżej wymienionych celów.

w/w dane zostaną przekazane producentom również w przypadku zakupu lub rejestracji licencji oprogramowania (licencja imienna).

Jak długo przechowujemy dane osobowe

a) w zakresie wypełniania zobowiązań prawnych ciążących na 2it.pl- do czasu wypełnienia tych zobowiązań przez 2it.pl, do upływu okresu przechowywania dokumentów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa

b) w zakresie realizacji zawartych umów z 2it.pl- do czasu zakończenia realizacji umowy, do upływu okresu przechowywania dokumentów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa

c) w zakresie przetwarzania realizowanego wyłącznie w oparciu o zgodę - do czasu niezwłocznego usunięcia danych w oparciu o zgłoszone żądanie osoby, której dane dotyczą

d) do czasu wypełnienia prawnie uzasadnionych interesów 2it.pl stanowiących podstawę tego przetwarzania lub do czasu wniesienia sprzeciwu przez osobę, której dane dotyczą, o ile nie istnieją prawnie uzasadnione potrzeby dalszego przetwarzani

Czy 2it.pl przekazuje Twoje dane do państw spoza Unii Europejskiej?

Część danych może zostać przekazana poza teren Unii Europejskiej, ale będzie to wynikać tylko i wyłącznie z konieczności zamówienia, rejestracji oprogramowania lub uzyskania ceny specjalnej wg właściwej lokalizacji danego producenta lub jego centrum przetwarzania danych.

Jakie posiadają Państwo uprawnienia względem 2it.pl co do zakresu przetwarzania danych osobowych:

W każdym momencie mogą Państwo zażądać:

  1. prawo dostępu do swoich danych osobowych i zasad ich ochrony (art. 15 RODO)
  2. prawo do sprostowania danych (art. 16 RODO)
  3. prawo do usunięcia danych (art. 17 RODO)
  4. prawo do ograniczenia przetwarzania danych  (art. 18 RODO
  5. prawo do przenoszenia danych do innego administratora danych (art. 20 RODO)

Mają Państwo prawo do wniesienia co do własnych danych osobowych

- sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją, gdy 2it.pl przetwarza dane do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów 9art.21 ust.1 RODO)

- skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy w tym RODO. Podstawa prawna: art.13ust.1i ust.2 oraz art.14ust.1i ust.2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady 9 UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. W sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/56/WE ( RODO) stosowanego od 25.05.2018r.

Informacje dotyczące cookies

Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są przechowywane na komputerze użytkownika.

Cookies wykorzystywane są w celu:

- utrzymania sesji użytkownika serwisu, np.: żeby użytkownik nie musiał na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła lub zachowania zawartości koszyka,

- tworzenie statystyk odwiedzin strony.

Usuwanie i zarządzanie plikami cookies

Użytkownik w dowolnym momencie może usunąć lub zarządzać plikami cookies przy pomocy ustawień przeglądarki internetowej. Zmiany ustawień mogą ograniczyć funkcjonalność serwisu.

Więcej informacji o cookies http://wszystkoociasteczkach.pl/

Zmiany w polityce prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Witryna stosuje pliki cookies. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej informacji w polityce prywatności.

Zamknij